CONCEPT

Dit jaar organiseert Scouts en Gidsen Nieuwland al voor de zesentwintigste keer de Oerwoudfuif. Oerwoudfuif is de mengeling van een festival en fuif dat plaatsvindt in een gezellig park te Hansbeke (Nevele). Het park wordt omgebouwd tot een locatie met een avontuurlijke setting. Doorheen de jaren is oerwoudfuif uitgegroeid tot het zomerevenement van Nevele en omstreken.

De sfeer bestaat uit een netjes ingericht podium met een steengoede muziek- en lichtshow. Dit alles omgeven door drankenstanden met zomerse cocktails, fruitjenevers en Cava bar aan democratische prijzen met tal van eetmogelijkheden zoals vers gebakken pizza in steenoven, oerwoudburgers, enz.

Ook aan decoratie werd met de jaren meer en meer aandacht besteed. Onze bezoekers wanen zich in een sfeervolle avontuurlijke setting. Bezoekers gaan de uitdaging aan het record bakkenstapelen te verbreken, prijzen te scoren tijdens de bananenworp of met een liaan te slingeren over een grote slingerbak. Hun poging wordt beloond door een drankkaart of natte broek.

Vorig jaar hebben we vijventwintig jaar oerwoufuif gevierd met een spetterende tweedaagse. Hierbij kon een gevarieerd publiek op vrijdagavond genieten van enkele coverbands in ons oerwoud. Op zaterag konden de fuifgangers dan weer volop genieten van de beste dj’s. Na al dat enthousiasme hopen we nog vijventwintig jaar deze fuif voor jullie te mogen organiseren.

Doorheen het jaar zit de organisatie van Oerwoudfuif ook niet stil, in 2016 vond in het nieuwe jeugdhuis van Landegem voor de derde maal onze Oerwoudfuif DJ-Contest plaats. De winnaar van deze contest mag zich een jaar lang de beste DJ uit het Nevelse landschap noemen en mag, als kers op de taart, draaien op Oerwoudfuif. Begin september organiseren we trouwens ook enkele ludieke acties waar je tickets en/of drankbonnen voor Oerwoudfuif kan winnen. Hou dus zeker onze Facebookpagina en website in gaten.

.
Google+